Hallonpraliner


Recept:
Ingredienser:
- 400 g choklad (callebaut)
- 2 dl tinade hallon
- 2 msk grädde
- 80 g vit choklad
- Chokladfärg att dekorera med

- Dekorera pralinformen med valfri färg och tillvägagångssätt.
- Jag använde mig av rosa och röd färg som jag stänkte ner i formen med hjälp av en pensel.
- Temperera chokladen genom att förs värma upp till 45 grader, svalka ner till 27 grader och värma på igen till 30 grader (vit och mörk choklad har andra temperaturer)
- Fyll pralinformarna med choklad.
- Banka på formen ordentligt så du får ut eventuella luftbubblor.
- Vänd formen upp och ner och skaka ut överflödig choklad.
- Skrapa av din form och låt chokladen stelna i rumstemperatur.
- Häll grädden och hallonen i en kastrull och koka upp.
- Mixa hallonen med en stavmixer och häll sedan ner den vita chokladen i kastrullen. Rör om tills du fått en jämn smet och låt den sedan svalna.
- När skalen är stela och fyllningen sval fyller du pralinformarna med fyllningen. Men kom ihåg att smala någon millimeter som sen blir din botten på pralinen.
- Temperera chokladen igen och fyll det som är kvar av pralinformarna.
- Skaka till så hela pralinformarna är täckta av choklad och skrapa sedan av överflödig choklad.
- Ställ pralinerna i frysen några minuter så chokladen får stelna och så blir det lättare att banka ur dina praliner.
- Nu kan du banka ur dina praliner. Va försiktig. När du slår ner formen och pralinerna lossnar så kan det vara en fördröjning på vissa. Ibland är man för snabb och slår igen precis när en pralin släpper och råkar då mosa den 🤭
Sen njut!
