Kladdkaka med krispig chokladtopping

Kladdkakor går att toppa på alla möjliga olika sätt. Den här gången blev det en toppning med krispig chokladganache 🤤
(null)

Recept 
Ingredienser kladdkaka: 
  • 100 g smör 
  • 2 1/2 dl strösocker 
  • 2 ägg 
  • 1 dl vetemjöl 
  • 3 msk kakao 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 2 dl grädde 
Ingredienser chokladkrisp:
  • 1 dl vispgrädde 
  • 200 g mjölkchoklad 
  • 3 dl rispuffar 
(null)

Gör såhär kladdkaka: 
  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Smöra och mjöla en form. 
  • Smält smöret. 
  • Blanda alla ingredienser i en bunke. 
  • Häll i formen och ställ in i ugnen. 
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 grader. 
(null)

Gör såhär chokladkrisp:
  • Koka upp grädden. 
  • Häll i chokladen och rör om tills chokladen smält. 
  • Låt smeten svalna. 
  • Häll i rispuffarna och rör ihop. 
  • Fördela jämnt över kladdkakan och låt svalna/stelna i kylen. 
  • Vispa grädden och är till kladdkakan. 
Sen njut! 
(null)


Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Recept;
Taggar: Marabou, Stockholm, Stockholm, Sverige, Sverige, baka, baka, bake, bake, bakning, choklad, choklad, chokladganache, chokladgenache, enstund, enstund, fika, fika, gott, grädde, grädde, gäster, gördetsjälv, gördetsjälv, hembakat, hembakat, hembakatärgodast, hembakatärgodast, hemmesta, hemmesta, homemade, inspiration, inspiration, inspo, kakao, kakao, kladdkaka, kladdkaka, kladdkakamedtopping, krispig, marabou, mums, mums, nygräddat, recept, recept, rispuffar, smör, sweden, sweden, topping, topping, värmdö, värmdö, värmdökommun, värmdökommun