Saffrans- och lingonpraliner

(null)

Idag gjorde jag den här fina och goda julpralinerna på mjölkchoklad och en fyllning av saffran, lingon och vit choklad 😋

Recept 
Ingredienser: 
  • 400 g ljus choklad (callebaut)
  • 100 g vit choklad 
  • 1 dl vispgrädde 
  • 1 tsk honung 
  • 1 tsk smör 
  • 0,25 g saffran 
  • 1 tsk lingonsylt
(null)

Gör såhär: 
  • Putsa din pralinform med bomullsrondeller. 
  • Om du vill måla dina praliner så gör du det i formarna nu. Jag stänkte lite reseguldfärgad chokladfärg i några och målade hela formen med roseguld chokladfärg på några. 
  • Temperera den ljusa chokladen. Jag har beskrivit tidigare i bloggen hur du tempererar de olika chokladsorterna. 
  • Fyll varje pralinform med den ljusa chokladen. 
  • Banka på formen så du får ut alla liftbubblor. 
  • Vänd formen upp och ner och skaka ur överflödig choklad. 
  • Skrapa av formen och låt chokladen stelna. 
  • Häll grädden, honung och smör i en kastrull. 
  • Smält blandningen och rör ihop till en jämn smet. 
  • Hacka den vita chokladen och häll ner i kastrullen. 
  • Rör om tills chokladen har smält. 
  • Blanda ner saffran och lingonsylt. 
  • Låt fyllningen stå i kylen 1,5 timma. 
  • Spritsa fyllningen i pralinerna men lämna någon millimeter upp till kanten som ska bli botten på din pralin. 
  • Temperera mjölkchokladen igen. 
  • Fyll det som är kvar i pralinformarna och banka lite på formen. 
  • Skrapa av överflödig choklad och låt den stelna. 
  • Nu är det bara att banka ur dina praliner ur formen. 
  • Du kan stoppa in formen i frysen 5-10 minuter innan du ska banka ur pralinerna så släpper dem lättare. Chokladen krymper lite när den blir kall i frysen och släpper därför lite lättare. 
Sen njut! 
(null)
Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Jul, Recept;
Taggar: Marabou, Stockholm, Sweden, baka, bake, callebaut, choklad, dekorera, enstund, fika, gebort, glitter, gördetsjälv, hembakat, hembakatärgodast, hemmesta, inspirera, jul, julbaka, julsmaker, lingon, mjölkchoklad, mums, mys, pralin, praliner, present, roseguld, saffran, vitchoklad, värmdö, älskarattbaka