Brownie med chokladfrosting


Ingredienser brownie:
- 2,4 dl + 2 msk vetemjöl
- 3/4 tsk salt
- 0,6 dl kakao
- 230 g mörk choklad
- 85 g mjölkchoklad
- 2,4 dl osaltat smör
- 3,6 dl socker
- 1,2 dl farinsocker
- 5 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk flytande honung

- 8 msk osaltat smör
- 0,8 dl kakao
- salt
- 3,2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk grädde

Kakbotten:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg bakplåtspapper i en rektangulär ugnsform och smörj med lite smör.
- Blanda mjöl, salt och kakao, ställ åt sidan.
- Smält mörk choklad, mjöljchoklad och smör i ett vattenbad.
- blanda ner socker och farinsocker i den smälta chokladen.
- Låt smeten vila och svalna 10 minuter.
- Ha i äggen i chokladsmeten, ett i taget, handvispa ordentligt mellan varje ägg. Om smeten är lite för varm och man är för långsam så kan ägget stelna, därför är det viktigt att vispa kraftigt och fort mellan varje ägg.
- Häll i vaniljsockret och honungen i chokladsmeten och rör om.
- Blanda i mjölblandningen lite i taget med en slickepott i chokladblandningen.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter, vänd på kakan efter halva tiden.
- Kolla av med en provsticka, den ska vara lite kladdig men inte dallrig och rinnig.
- Låt svalna helt innan du lyfter ur den ur formen och lägger på frostingen.
Frosting:
- Lägg smöret i en bunke och vispa med elvisp på medel fart i 2 minuter så det blir krämigt.
- Tillsätt kakao och lite salt, kör med elvispen 1 minut till på låg hastighet.
- Tillsätt florsocker och vispa tills det är en jämn smet.
- Tillsätt vaniljsocker och grädde, vispa på låg hastighet i 1 minut. Öka sedan till medel hastighet i 2-3 minuter.
- Tillsätt mer florsocker om smeten känns för lös och mer grädde om smeten känns för tjock.
- Bred ut frostingen på kakan och skär upp.
- Jag dekorerade mina brownies med guldfärgat strössel och åt den med grädde till.
Sen njut!
