Chokladmuffins med nutellafrosting

Idag är det chokladens dag så vad passar bättre än saftiga chokladmuffins toppade med en härlig nutellafrosting.

Recept
Ingredienser muffins:
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- 0,5 dl farinsocker
- 5 msk chokladdryckspulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 50 g mjölkchoklad
- Muffinsformar

Ingredienser frosting:
- 50 g smör rumstempererat
- 100 g färskost rumstempererat
- 2 dl mjuk nutella
- 2 dl florsocker

Gör såhär
Muffins:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg ägg, farinsocker och strösocker i en bunke och vispa lite fluffigt med elvisp.
- Smält smöret.
- Blanda ner mjölken i smöret.
- Blanda chokladdryckspulver, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en skål.
- Blanda ner smörblandningen och mjölblandningen i skålen med äggblandningen.
- Häll upp smeten i formarna.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna.
- Gröp ut lite av mitten på muffinsen.
- Hacka chokladen.
- Häll lite hackad choklad i muffinsen.

Frosting:
- Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
- Kan behöva stå i kylskåpet innan den går att spritsa så det blir snyggt.
- Häll i spritspåse med spritstyll och spritsa frostingen på muffinsen.
Sen njut!
