Halloweentårta
En halloweendesignad marsipantårta

Recept
Ingredienser kakbotten:
- 6 ägg
- 3 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl potatismjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- Smör och mjöl till formen
- Svart och röd karamellfärg (om man vill färga bottnarna)
Ingredienser fyllning:
- Hallonsylt
- 2/3 burk ducle de leche
- 5 dl grädde
- 100 g philadelphiaost
Ingredienser topping:
- Röd marsipan
- Mjölkchoklad
- Oreo kakor
- Vit choklad
- Kex

Kakbotten:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form med löstagbar kant med smör och mjöl. Det här gör så att tårta lossnar lättare från formen.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp. Tar ca 3-4 minuter.
- Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
- Använd en slickepott att blanda runt i äggsmeten medan du gäller i lite av mjölblandningen i taget. Blanda så det blir en jämn smet utan klumpar.
- Häll smeten i formen.
- Om du vill ha färg på dina bottnar så häller du hälften av smeten i en annan bunke.
- Färga ena smeten med några droppar röd karamellfärg och den andra smeten med några droppar svart karamellfärg.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter (om det är hela smeten). Om du har delat upp smeten så korta ner tiden i ugnen då den blir klar snabbare. Kolla med provsticka om den är klar. Den ska inte vara kladdig.
- Låt svalna innan du delar den.
- Dela sedan tårtbotten i totalt 4 delar.
Fyllning:
- Vispa grädden hårt.
- Ta en tredjedel av grädden och lägg i en annan skål.
- Blanda i philadelphiaost och ducle de leche i skålen med 2/3 grädde i.
Montering av tårtan:
- Lägg första botten på ett fat. Klipp ut delar av ett bakplåtspapper och lägg under tårtan men så dem sticker ut och täcker hela fatet. Dem här drar du bort när tårtan är klar så fatet intensitet kladdigt under tiden du bygger tårtan.
- Klicka ut hälften av karamellgrädden och fördela på hela botten. Tänk på att du kan spara någramillimeter ut till kanten. Grädden kommer pressas ut lite allt eftersom du bygger den.
- På med nästa botten. Jag tog var annan röd och svart botten.
- Bred på ett lager med hallonsylt.
- På med nästa botten.
- Bred på resten av karamellgrädden jämnt över hela bottnen.
- På med sista bottnen.
- Smeta på gräddensom du ställde åt sidan för ett tag sen. Se till att du får grädde både ovanpå och på kanterna. Det är för att fästa marsipanen.
- Kavla ut marsipanen. Om den är lite kladdig och svår att jobba med går det utmärkt att strö på lite florsocker då och då. Tänk på att kavla ut marsipanen större än vad tårtan är. Det är svårt att få den perfekt rund och att lägga på den om den är exakt lika stor som tårtan.
- Lägg marsipanlocket över tårtan.
- Använd en vass kniv och skär loss överflödig marsipan längs kanten på tårtan.
- Förbered spindellropparna genom att dela en oreo och skrapa bort krämen från kakan.
- Smält mjölkchoklad i ett vattenbad.
- Häll i en påse och klipp ett LITET hål i ena kanten på påsen.
- Rita upp spindelnätet på tårtan med den smälta chokladen.
- Fäst spindelkropparna där du vill ha dem. För att fästa dem kan du använda lite av originalkrämen på oreokakan, dekorationslim eller smält choklad.
- Rita ben på spindlarna med smält mjölkchoklad.
- Smält vit choklad i ett vattenbad.
- Doppa ett kex i den vita chokladen och låt stelna.
- Använd den smälta mjölkchokladen för att skriva på gravstenen. Låt stelna.
- Använd tex en tändsticka och gör ögon på spindeln av den smälta vita chokladen.
- Hör ett litet snitt i marsipanen där du vill ha gravstenen och tryck sedan ner den i tårtan.
Sen njut!

Ha en form med vatten i botten av ugnen för att hålla tårtbotten sandigare och plattare. Utan vatten i ugnen blir i alla fall min tårtbotten toppig.