Kola cheesecake

(null)

Jag älskar kolasmak, sambon älskar cheesecake så här blev det en härlig combo som slutade i en supersmartig kola cheesecake. Perfekt när man ska ha kalas att göra en cheesecake dagen eller dagarna innan och ställa i frysen. För ni vet ju hur mycket annat som ska göras på själva kalasdagen 🥳 då är det här en 10 poängare! Förbered tidigare och ställ fram 10-15 min innan den ska ätas och glöm stressen med bakandet. Baka ska va roligt inte stressigt 🤪😍

Recept
Ingredienser kexbotten:
  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör
Ingredienser fyllning: 
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g dulce de leche 
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st dubbeldaim
Ingredienser topping:
  • 200 g dulce de leche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st dubbeldaim 
  • (Marsipan)
  • (Strösselkulor)
(null)

Gör såhär:
Kexbotten:
  • Klä en form med bakplåtspapper. 
  • Mixa digestivekexen till fina smulor. 
  • Smält smöret och blanda med smulorna. 
  • Häll ut smeten i formen och tryck ut ordentligt och så det blir jämt, du kan ta hjälp av baksidan av ett glas tex. 
  • Ställ i kylskåpet. 
(null)

Gör såhär:
Fyllning och topping:
  • Vispa philadelphiaost, vaniljsocker, florsaker och dulce de leche med elvisp till ett fluff.
  • Tillsätt grädden och vispa till ett fast fluff. 
  • Finhacka daimen. Blanda ner i fluffet. 
  • Häll fluffet i formen och bred ut jämnt. 
  • Ställ in formen i frysen. Låt stå i frysen minst 3 timmar. 
  • Ta ut kakan ur frysen. 
  • Stryk ett jämnt lager med dulce de leche på kakan. 
  • Vispa grädde och spritsa på kakan med hjälp av en spritspåse och spritstyll. 
  • Hacka daimen och strö ut på kakan. 

(null)

Jag hade lite marsipan kvar hemma och precis fått hem nya blomformar som jag ville testa så jag gjorde några blommor av marsipan med strössel i mitten och dekorerade kakan med. 

Sen njut! 
(null)