Kola cheesecake

Jag älskar kolasmak, sambon älskar cheesecake så här blev det en härlig combo som slutade i en supersmartig kola cheesecake. Perfekt när man ska ha kalas att göra en cheesecake dagen eller dagarna innan och ställa i frysen. För ni vet ju hur mycket annat
som ska göras på själva kalasdagen 🥳 då är det här en 10 poängare! Förbered tidigare och ställ fram 10-15 min innan den ska ätas och glöm stressen med bakandet. Baka ska va roligt inte stressigt 🤪😍
Ingredienser kexbotten:
- 300 g digestivekex
- 150 g smör
Ingredienser fyllning:
- 400 g philadelphiaost
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g dulce de leche
- 3 dl vispgrädde
- 2 st dubbeldaim
Ingredienser topping:
- 200 g dulce de leche
- 2 dl vispgrädde
- 1 st dubbeldaim
- (Marsipan)
- (Strösselkulor)

Kexbotten:
- Klä en form med bakplåtspapper.
- Mixa digestivekexen till fina smulor.
- Smält smöret och blanda med smulorna.
- Häll ut smeten i formen och tryck ut ordentligt och så det blir jämt, du kan ta hjälp av baksidan av ett glas tex.
- Ställ i kylskåpet.

Fyllning och topping:
- Vispa philadelphiaost, vaniljsocker, florsaker och dulce de leche med elvisp till ett fluff.
- Tillsätt grädden och vispa till ett fast fluff.
- Finhacka daimen. Blanda ner i fluffet.
- Häll fluffet i formen och bred ut jämnt.
- Ställ in formen i frysen. Låt stå i frysen minst 3 timmar.
- Ta ut kakan ur frysen.
- Stryk ett jämnt lager med dulce de leche på kakan.
- Vispa grädde och spritsa på kakan med hjälp av en spritspåse och spritstyll.
- Hacka daimen och strö ut på kakan.

Sen njut!
