Mjölkchoklad- och kolabiskvier


Ingredienser botten:
- 250 g mandelmassa
- 125 g strösocker
- 60 g äggvita
Ingredienser fyllning + topping
- 150 g mjölkchoklad
- 50 g dulce de leche
- 250 g osaltat smör rumstempererat
- 10 g vaniljsocker
- 75 g äggvita
- 120 g strösocker
- 0,5 krm salt
- 300 g mjölkchoklad

Bottnar:
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Blanda mandelmassa och socker.
- Blanda i lite av äggvitan i taget tills du får en spritsbar konsistens.
- Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut små runda bottnar.
- Dem blir lätt lite för stora så tänk på det när du spritsar ut dem. Det är rätt mycket fyllning till varje beskvier så dem blir mättande även när dem inträde så stora.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, tills dem har en gyllenbrun färg.
- Låt svalna.
Fyllning:
- Hacka chokladen och smält i ett vattenbad.
- Låt chokladen svalna.
- Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och värm tills sockerkristallefna är upplösta. Rör om då och då.
- Ta bort skålen från värmen och vispa med elvisp tills marängen är styv och sval.
- Vispa sen i lite i taget av smöret, den smälta chokladen och dulce de leche.
Montering:
- Använd en matsked. Ta en klick smörkräm och lägg på en botten. Stryk smörkrämen med matskeden så den får en slät, toppig form.
- Ställ i kylen 30 min.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Ta en kniv och stick i botten av beskvin och doppa den i den smälta chokladen.
- Låt den extra chokladen rinna av. Lägg på en tallrik och stoppa in i kylen så dem får stelna.
Sen njut!


