Polka cheesecake

(null)

Snart är det jul och jag har redan börjat baka lite med jultema 🎄 
Idag blev det en polka cheesecake toppad med krossad polka och vit choklad. 
(null)

Recept
Ingredienser botten:
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
Ingredienser fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 2 dl polkagrisar
  • 3 st äggvitor
  • 3 st äggulor
  • 2 dl strösocker 
  • 200 g philadelphiaost
Ingredienser topping:
  • 50 g vit choklad 
  • 1 dl krossade polkagrisar
(null)

Gör såhär 
Botten: 
  • Smält smöret. 
  • Krossa digestivekexen till smulor med en stavmixer. 
  • Blanda ihop smulorna med smöret. 
  • Tryck ut jämnt i botten av en form som du kan ta bort kanterna på. 
(null)

Fyllningen 
  • Häll grädden och vaniljsocker i en bunke och vispa fluffigt. 
  • Dela upp äggen i två skålar, äggulorna i ena skålen och äggvitorna i andra. 
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 
  • Häll strösocker i skålen med äggulorna och vispa ihop. 
  • Blanda ner philadelphiaosten i skålen med äggulorna. 
  • Blanda även ner grädden och vispade äggvitorna i skålen med äggulorna och philadelphiaosten. 
  • Mixa polkagrisarna till smulor i tex en stavmixer. 
  • Häll polkagrissmulorna i bunken och blanda med resten av fyllningen. 
  • Häll fyllningen i formen. 
  • Ställ i frysen. Låt stå i frysen minst 5 timmar. 
Topping:
  • Krossa polkagrisarna till den storleken du vill ha. 
  • Hacka chokladen. 
  • Dekorera cheesecaken med polkagrisar och hackad vit choklad. 
  • Ta fram 15 min innan det är dags att äta den. 
Sen njut! 
(null)

Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Recept;
Taggar: Stockholm, bake, cheesecake, enstund, fika, grädde, hembakat, hembakatärgodast, jul, julbak, marabou, mys, polkagris, vinter, vit choklad, värmdö