Polka cheesecake

Idag blev det en polka cheesecake toppad med krossad polka och vit choklad.

Recept
Ingredienser botten:
- 200 g digestivekex
- 100 g smör
Ingredienser fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl polkagrisar
- 3 st äggvitor
- 3 st äggulor
- 2 dl strösocker
- 200 g philadelphiaost
Ingredienser topping:
- 50 g vit choklad
- 1 dl krossade polkagrisar

Gör såhär
Botten:
- Smält smöret.
- Krossa digestivekexen till smulor med en stavmixer.
- Blanda ihop smulorna med smöret.
- Tryck ut jämnt i botten av en form som du kan ta bort kanterna på.

Fyllningen
- Häll grädden och vaniljsocker i en bunke och vispa fluffigt.
- Dela upp äggen i två skålar, äggulorna i ena skålen och äggvitorna i andra.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Häll strösocker i skålen med äggulorna och vispa ihop.
- Blanda ner philadelphiaosten i skålen med äggulorna.
- Blanda även ner grädden och vispade äggvitorna i skålen med äggulorna och philadelphiaosten.
- Mixa polkagrisarna till smulor i tex en stavmixer.
- Häll polkagrissmulorna i bunken och blanda med resten av fyllningen.
- Häll fyllningen i formen.
- Ställ i frysen. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
Topping:
- Krossa polkagrisarna till den storleken du vill ha.
- Hacka chokladen.
- Dekorera cheesecaken med polkagrisar och hackad vit choklad.
- Ta fram 15 min innan det är dags att äta den.
Sen njut!
