Pralin tvillingnöt med mjuk chokladfyllning

(null)

Ett skal av mjölkchoklad, en krämig fyllning av grädde och mjölkchoklad med två krispiga hasselnötter. 

(null)

Recept
Ingredienser: 
  • 200 g mjölkchoklad till skalet 
  • Chokladfärg silver (frivillig)
  • 150 g mjölkchoklad till fyllningen 
  • 1/2 dl grädde 
  • Hasselnötter
(null)

Gör såhär:
  • Om du vill dekorera dina praliner med färg så börja med att stänka/dra ut chokladfärgen i formen. 
  • Temperera chokladen. Hur du gör det hittar du i tidigare inlägg på bloggen. 
  • Fyll formen med choklad. 
  • Vänd formen upp och ner och töm överflödig choklad. 
  • Skrapa av och ställ in i kylen. 
  • Hacka chokladen till fyllningen. 
  • Koka upp grädden. 
  • Rör ner chokladen i grädden och rör om tills det blir en jämn smet. 
  • Häll lite av fyllningen i formarna. 
  • Stoppa två hasselnötter i varje pralinform. 
  • Fyll sen formarna med fyllningen men lämna en millimeter som ska bli din botten på pralinen. 
  • Ställ i kylen och låt stelna en stund. 
  • Använd chokladen som blivit över och och fyll det sista i formarna. 
  • Skrapa av överflödig choklad och ställ in i kylen och låt stelna. 
  • Nu kan du ploppa ur dina praliner. 
Sen njut! 
(null)




Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Recept;
Taggar: baka, bake, choklad, enstund, grädde, hembakat, marabou, pralin, silver, tvillingnöt, värmdö