Snickerskladdkaka

Det här är en kladdkaksbotten med ett lite salt kolalager med jordnötter i och med en topping av mjölkchoklad.

Recept
Kladdkakan:
- 150g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,4 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Kola:
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk sirap
- 100 g mjölkchoklad
- 75 g smör
- 2 dl salta jordnötter
Topping:
- 200 g mjölkchoklad
- 2 msk grädde (om man vill ha mjukare topping)
- Jag dekorerade även med lite florsocker, hackad daim och frysta hallon.
- Vispgrädde är alltid gott till kladdkakor

Kladdkakan:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kläm fast bakplåtspapper i botten av formen.
- Smöra och mjöla formen, då släpper kakan lättare från formen.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda förhand ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i ägg och sockerbunken.
- Blanda sist i smöret i smeten.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
- Den ska vara dallrig men inte flytande när du tar ut kladdkakan.
- Låt svalna innan du tar ut från formen.
Kolan:
- Hacka jordnötterna och ställ åt sidan.
- Lägg grädde, strösocker, sirap och mjölkchoklad i en kastrull.
- Koka på medelhög värme under omrörning. Det ska bli en tjock, jämn smet. Tar ca 7 minuter så ha inte för brottom.
- Ta bort kastrullen från plattan. Blanda ner smöret och jordnötterna. Rör om tills smöret smält.
- Häll kolan på kladdkakan och ställ in i kylen så det får stelna.
Topping
- När kolan har stelnat på kakan så smälter du mjölkchokladen i ett vattenbad.
- Bred ut den smälta chokladen på kakan i ett jämntjockt lager.
- Låt stela i kylen.
- Dekorera kakan med att pudra på lite florsocker, krossad daim, frysta hallon eller om du har något annat gott att dekorera med.
- Vispa grädde om du vill ha det till.
Sen njut!
