Snickerskladdkaka

(null)

Lördag den 7/11 är det kladdkakans dag och jag har tjuvstartat med att göra en snickerskladdkaka. Om ni som mig gillar både snickers och kladdkaka så kommer ni älska den här. 

Det här är en kladdkaksbotten med ett lite salt kolalager med jordnötter i och med en topping av mjölkchoklad. 

(null)

Recept 
Kladdkakan:
  • 150g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,4 dl vetemjöl 
  • 0,5 dl kakao 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1 tsk bakpulver 
Kola:
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mjölkchoklad
  • 75 g smör
  • 2 dl salta jordnötter
Topping:
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 msk grädde (om man vill ha mjukare topping)
  • Jag dekorerade även med lite florsocker, hackad daim och frysta hallon. 
  • Vispgrädde är alltid gott till kladdkakor
(null)

Gör såhär:
Kladdkakan:
  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Kläm fast bakplåtspapper i botten av formen. 
  • Smöra och mjöla formen, då släpper kakan lättare från formen. 
  • Smält smöret. 
  • Vispa ägg och socker pösigt. 
  • Blanda förhand ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i ägg och sockerbunken. 
  • Blanda sist i smöret i smeten. 
  • Häll smeten i formen. 
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. 
  • Den ska vara dallrig men inte flytande när du tar ut kladdkakan. 
  • Låt svalna innan du tar ut från formen. 
Kolan:
  • Hacka jordnötterna och ställ åt sidan. 
  • Lägg grädde, strösocker, sirap och mjölkchoklad i en kastrull. 
  • Koka på medelhög värme under omrörning. Det ska bli en tjock, jämn smet. Tar ca 7 minuter så ha inte för brottom. 
  • Ta bort kastrullen från plattan. Blanda ner smöret och jordnötterna. Rör om tills smöret smält. 
  • Häll kolan på kladdkakan och ställ in i kylen så det får stelna. 
Topping 
  • När kolan har stelnat på kakan så smälter du mjölkchokladen i ett vattenbad. 
  • Bred ut den smälta chokladen på kakan i ett jämntjockt lager. 
  • Låt stela i kylen. 
  • Dekorera kakan med att pudra på lite florsocker, krossad daim, frysta hallon eller om du har något annat gott att dekorera med. 
  • Vispa grädde om du vill ha det till. 
Sen njut!
(null)

Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Recept;
Taggar: #baka, #bake, #choklad, #enstund, #hembakat, #hembakatärgodast, #höstmys, #kladdkaka, #kladdkakansdag, #marabou, #värmdö