Vitchoklad kladdkaka

Det blev en till tjuvstart innan kladdkakans dag imorgon. Den här gången blev det en vitchoklad kladdkaka. Det finns verkligen oändligt många olika sorters kladdkakor med olika smaker, toppings och dekorationer. 

(null)

Gör såhär:
Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad 
  • 2,5 dl vetemjöl 
  • 2 tsk vaniljsocker 
Topping:
  • Riven nougat
  • Florsocker
  • Blommor
(null)

Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen. Smörj formen med smör och mjöla. 
  • Smält smöret. 
  • Blanda ner chokladen i smöret och låt det smälta. 
  • Vispa ägg och socker. 
  • Blanda ner mjöl och vaniljsocker i ägg och sockerbunken. 
  • Blanda ner smöret med den vita chokladen i bunken med resten av smeten. 
  • Häll smeten i formen. 
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Håll koll på kladdkakan. Den ska vara lite dallrig när du tar ut den men inte för mycket så den är flytande. 
  • Låt svalna innan du tar ut den ur formen. 
  • Dekorera kakan genom att pudra på florsocker. 
  • Riv nougat på. 
  • Lägg på blommorna. 
Sen njut! 
(null)


Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Recept;
Taggar: #choklad, #enstund, #fika, #hembakat, #hemmbakatärgodast, #kladdkakansdag, #marabou, #nougat, #orkidee, #vitchoklad, #vitchokladkladdkaka, #värmdö